ANA SAYFA | FAVORİLERİME EKLE | İLETİŞİM YENİ DOKTOR KAYIT  |  HASTANE KAYIT  MEDİKAL FİRMA KAYIT
 
Şifremi Unuttum    Yeni Üye Kayıt
 
Doktorlar | İsme Hasta Soruları | Cevaplı Havuz Soruları | Hastalıklar A-Z | Hazır Soru Cevaplar | Laboratuar Testleri | Tedaviler | Teşhis Koy | Reklam Ver
Sağlık Videoları  | İlaç Rehberi | Tıp Sözlüğü | Hastaneler | Medikal Firmalar
 
 
 
 
MEDİKAL FORMÜLLER
Hamile kalma zamanı, doğum zamanı Hesaplama
Koroner Kalp Hastalığı Risk Hesaplaması
Child-Pugh Skorlaması
Vücut kitle indeksi, Vücut yüzey alanı
 
DUYURULAR
 Sayın üyeler aldığınız cevaba ek soru sormak istediğinizde ne yapmalısınız...
 
 
 
 
 
 
Tüm Ücretsiz Hasta Soruları >>  75 adet
     Bölüm, Branş Seç: 
Ve   Veya  Aynen

 
 
 
  Kan Tahlili Sonuçları

Kadın-Doğum Hastalıkları  -  Uzm.Dr. Hüseyin ŞAHİN
 
Bu Doktor Soru Kabul Etmektedir.
WBC 10,9 3,5-10
RBC 3,5 3,5-5,8
HGB 11,5 11-16,5
HCT 33,3 35-50
MCV 95 80-97
MCH 32,8 26,5-33,5
MCHC 34,6 31,5-35
PLT 139 150-390
MPV 7,7 6,5-11
RDW 10,8% 11-18
LYM 16,1% 17-48
MON 7,8% 4-10
GRA 76,1% 43-76
LYM 1,7 1,2-3,2
MON 0,8 0,3-0,8
GRA 8,4 1,2-6,8
PCT 0,107 100-500
PDW 11 ...
 
  KAN DEĞERLER YÜKSEK

Hematoloji  -  Prof.Dr. Osman İLHAN
 
Bu Doktor Soru Kabul Etmektedir.
merhaba ben emel yeğenim 4 yaşında ve kan değerleri sürekli yüksek çıkıyor bunun araştırması yapılıyor kan değerleri MCV 75.20 MCH 25.70 RDW 14.90 dır. bunun nası bir açıklaması vardır bu öğrenmek istiyorum şimdiden ilginiz için teşekkür ediyorum
 
  Kızımın laboratuvar sonuçlarında Trombosit, Lenfosit, Eozinofil değerlerinin yüksek çıkması

Çocuk Hastalıkları  -  Uzm.Dr. Faruk AKÇAY
 
Merhaba,
Kızım için bugün tam kan sayımı yaptırdım,aşağıda ki değerleri yüksek çıktı.Bir süredir demir ilacını vermiyordum.Kızım 7,5 aylık 10kg.Trombositinin 537 olması çok büyük kansızlığı olduğunu gösterir mi?Aşağıda ki değerlerin yüksek çıkmasının anlamı nedir sizce ve önemli bir şey varmı?Ne yapmam gerekir?
Teşekkürler,iyi çalışmalar dilerim.

Test Sonuç Birim Referans Aralığı
...
 
  kronik hepatit c de genotip 1ve 4 tedavisi

Gastroenteroloji  -  Prof.Dr. Yusuf AKCAN
 
Bu Doktor Soru Kabul Etmektedir.
sayın hocam babam bir buçuk sene tedavi gördü tedavi görmeden önce hepatit C (gastro/enfeksiyon) -kronik genotip 1ve 4 (b 18.2) tarih 18.01.2012 /19.12.2012 hepatit c enfeksyon (b18.2) (tarih 18.01.2012-18.01.2013) tanısı budur. İLAÇ BİLGİLERİ= 11.10.2011 tarihli rapora istisnasde anti hcv( +pozitif ) hcv rna 5,9 milyon IU/ML genotip 1 3.ay hcv rna (0) .tarih 20.12.2012 ,de total bilirubin 1, ...
 
  kan değerleri

Genel Dahiliye  -  Uzm.Dr. mehmet evren akol
 
Bu Doktor Soru Kabul Etmektedir.
merhaba hocam ben 36 yaşında bir erkeğim.10 gün önce yaptırdığım kan tahlillerinde sonuçlarım şöyle:
kolesterol 252mg/dl
trigliserid 275mg/dl
LDL 157mg/dl
HDL-C41.41mg/dl
açlık şekerim 115 mg/dl
şeker yüklemesi ogtt yapıldı 2.saat 132mg/dl çıktı
hocam bu sonuçları benim için yorumlar mısınız ilginize teşekkür ederim
 


  nefes darlığı

Göğüs Hastalıkları  - 
 
merhabalar hocam.üç yıldır nefes darlığı ön planda olmak üzere yapışkan renksiz zor çıkarabildiğim zaman zaman artan balgam şikayetlerim var. 20 yıl sigara kullandım son 3 yıldır bıraktım.şu ana kadar Tomografi, Bronkoskopi ve son olarakta koah olabilir denildi ve kardiyopulmoner egzersiz testi yapıldı.PULMONER EGZERSİZ SONUCU:Hastanın KPET sonucunda egzersiz kapasitesinin beklenen değerlere gö ...
 
  Otoimnün hepatit olabilir mi?

Gastroenteroloji  -  Prof.Dr. Yusuf AKCAN
 
Bu Doktor Soru Kabul Etmektedir.
Merhaba,

19 yaşındaki oğlumun yoğun egzersiz sonrası Ast değerleri 385 alt değerleri 110 CK 20.000 olmuştu daha sonra acilde serum verilerek değerler düşürüldü şu an ast 25 alt 50 oldu normal refarans değerleri <50 U/L gittiğimiz gastrolog altında baska nedenler yatabilir düsüncesi ile karaciğer ultrasonu ve aşağıdaki testleri istedi.. karaciğer ultrasonu bulguları normal çikti aşağıda ...
 
  kan değerleri

Genel Dahiliye  -  Uzm.Dr. mehmet evren akol
 
Bu Doktor Soru Kabul Etmektedir.
Sayın Doktor Mehmet Bey:,
Ben 47 yaşımda bayanım.yıllardır kan değer düşüklüğüm hipertroidden kaynaklanıyorduNodül 4 tane var ve biyopside temiz çıkmıştı..ilaçla tedaviden sonra T3 ve T4 değerlerim :2.37 ve 0.92
TSH:0.59
fakat HGB:8.0
HCT:27.1
MCV:63.8
MCHC:30.8
RDW:18.4
Nedeni ne olabilir?beni bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum.teşekkürler...( bu arada adetim düzenli ...
 
  Kan değerleri

Kadın-Doğum Hastalıkları  -  Prof.Dr. Idris KOÇAK
 
Bu Doktor Soru Kabul Etmektedir.
Mrh..24 haftalık hamileyim. Kan değerlerime bakıldı(tok karnınaydm).wbc 13.57. ,Rdw-Cv 14.5. ,MCHC 31.3. ,NEUT% 83.5. ,NEUT# 11.33. ,MON% 4.1 ,LYM% 11.3 , OGTT 50 gr1.saat 104 çıktı.17. Haftadan sonra elevit ve gyno ferro kullanmaya başlamıştım.şimdi ise yine elevit ama gyno yerine ferrum fort başlandı.fakat ferrum midemi rahatsız etti(reflüm olduğundan sanırım)ben sizin fikrinizi ...
 
  kan değerleri tahlil sonuçları

Genel Dahiliye  -  Uzm.Dr. irfan aykaç
 
Bu Doktor Soru Kabul Etmektedir.
merhaba hocam ben 36 yaşında bir erkeğim.10 gün önce yaptırdığım kan tahlillerinde sonuçlarım şöyle:
kolesterol 252mg/dl
trigliserid 275mg/dl
LDL 157mg/dl
HDL-C41.41mg/dl
açlık şekerim 115 mg/dl
şeker yüklemesi ogtt yapıldı 2.saat 132mg/dl çıktı
hocam bu sonuçları benim için yorumlar mısınız ilginize teşekkür ederim
 
1 2 3 4 5 6 7 8 Sonraki »
 

 
 
 
 
Anasayfa  |  Hastalıklar  |  Üye Doktorlar  |  Hasta Soruları  |  İlaç Rehberi  |  Tıp Sözlüğü  |  Konsültasyonlar  |  Sağlık Haberleri  |  Medikal Hesaplar  |  Güncel Tedaviler  |  Kategorize Hazır Soru-Cevaplar  |  Tanısal Algoritma  |  Reklam  |  İletişim | 

Sponsor Linkler:   OnlineDestekOL : Web sitenize canlı destek sistemi | 

  Dyt. Hayrettin MUTLU Beslenme ve Diyet Uzmanı   Web Tasarım
Copyright © Telif hakkı © 2007-2011 Saglikdanis.com
Yasal uyarı: Bu sitede yayınlanan resim, yazı ve diğer uygulamaların her hakkı Akcan Sağlık Hizmetleri. Ltd. Şti. 'ye aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Bu site kişileri sağlık alanında bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız. İçeriği izinsiz kullanmak yasaktır